Antonio Di Prima is in Italie geboren in de regio “lago maggiore”, daar heeft hij een opleiding gevolgd als hovenier en haalde in 2007 zijn diploma in tuin- en landbouw, met daarnaast een specialisatie in biologische landbouw.

Na de opleiding heeft hij samen met een compagnon een hoveniersbedrijf gestart, GardenArt, gericht op een biologisch aanpak van aanleg en onderhoud van de tuin. Voor een naturlijke manier van “tuinieren” is biologische middelen verwerken niet genoeg, maar is het juist belangerijk om het beste van de naturlijke processen te gebruiken. De chemische reacties van de (verschilende soorten) grond, de planten die daar goed passsen, de beste standplaats voor een plant (zon, schaduw, half-schaduw), de positieve effecten van combinaties van planten (bv, alium in de tuin helpt tegen veel soorten luizen) en veel meer…kortom niet alleen planten kennis maar ook weten hoe een plant op zijn omgeving reageert.

Na ruim 4 jaar zijn eigen bedrijf gehad te hebben in Italie heeft Antonio Di Prima circa 2 jaar in Duitsland gewerkt bij Korac GaLaBau en daar o.a. nieuwe ervaring opgedaan met de aanleg van terrassen, straatwerk en het bouwen van stenen muren. Natuursteen stond vaak centraal in de aanleg projecten; terrastegels formaat, kinderkoppen, traptredes, palissades en schuttingelementen. Naast deze naturlijke materialen hebben we veel keramische tegels verwerkt in terrassen, aangelegd op een stevig drainerend beton fundament (dat voorkomt o.a. dat in de winter water in het beton blijft, als water vriest kan dit scheuren in het beton veroorzaken en de stabiliteit van het terras verminderen).

Sinds September 2015 is Diprima Hoveniersbedrijf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en biedt deze internationale ervaring in tuin aanleg, onderhoud en ontwerp in Kockengen en omgeving (Maarssen, Woerden, Harmelen, Kamerik, Breukelen). We werken ook verder weg en we hebben tuinen aangelegd in o.a. Amsterdam Noord (stadstuin), Kortenhoef (foto’s) en in Weesp (in opdracht van een VVE) hebben we de tuin van de flat in onderhoud.

Van ontwerp tot aanleg, en van onderhoud tot renovatie, u bent bij Di Prima aan het juiste adres. 526147_10150991622566215_1586984359_n

Advertentie